4) "LA FAMÍLIA EN EL PROCÉS EDUCATIU A LES ILLES BALEARS"

4) "LA FAMÍLIA EN EL PROCÉS EDUCATIU A LES ILLES BALEARS"

LA FAMÍLIA EN EL PROCÉS EDUCATIU A LES ILLES BALEARS
El paper educador de la família: responsabilitat, participació i valors

Aquesta publicació es la quarta de la col·lecció Recerca , promoguda per la Fundació Gadeso i Lleonart Muntaner Editor. Vol ésser una aportació més al coneixement d'un dels aspectes més decisius de la nostra realitat social i cultural de la nostra Comunitat: el present i futur dels nostres fills.
El seu disseny és semblant als altres llibres ja publicats. D'una banda es fa una aportació sociològica de les relacions i implicacions reals de les nostres famílies en els diversos processos educatius del seus fills i filles. El significat d'aquesta investigació és clar. Només es pot actuar i millorar la nostra realitat, si partim d'un coneixement el més acurat possible que ens possibiliti un diagnòstic encertat.
Però tampoc volem passar per alt la imprescindible reflexió teòrica sobre la temàtica que faci possible l'aplicació en el seu cas de mesures encertades. Per això s'inclouen set monografies redactades per experts procedent de distints àmbits.
Aspiram a que aquesta publicació pugui ésser un instrument més de reflexió i diàleg en els àmbits familiars, escolars, educatius, i de la nostra societat en general.
Volem agrair la col·laboració del Consell Escolar de les Illes Balears i de Sa Nostra sense les que hagués estat impossible la realització dels continguts i la publicació d'aquest llibre.

La iniciativa d'aquesta publicació neix de les inquietuts del Consell Escolar de les Illes Balears. Tot va començar a partir de la necessitat de conèixer i avaluar la implicació real dels pares en els processos educatius dels seus fills. Per això es va fer una valuosa i exhaustiva investigació dirigida per dues significatives expertes de Gadeso, Elvira Aparici i Eva Méndez, sicòloga i sociòloga respectivament. Es va debatre amb una comissió tècnica del Consell Escolar el qüestionari, la mostra, les anàlisis. El resultat és aquesta publicació dels trets significatius de la investigació autònoma, així com l'aportació denominada Posicionament del Consell Escolar en referència a la relació família-escola i als resultats de la mateixa investigació.

Les set monografies que es publiquen volen reflectir l'opinió de diferents experts i referents socials. Els professors universitaris S. Cardús (UAB), R. Flecha (UB) i E. Rigo (UIB) ofereixen visions diverses i complementàries d'una mateixa realitat. Dins l'escrit del prof. Flecha, amb la participació dels investigadors M.V. Miquel, M.A. Ramis i J.M. Rotger, s'inclou una acurada anàlisi a partir de l'Institut CREA de Barcelona, des de les experiències de les denominades ´Comunitats d'aprenentatge´.

Molt rellevants són les aportacions dels professors d'Institut J.F. Lopez Casasnoves i Marià Torres. Reflecteixen, a més a més dels seus coneixements, la visió des de la realitat de Menorca i Eivissa.

Lògicament, no podia faltar l'opinió i el posicionament d'un representant del context familiar, representat per Catalina Esteve, Presidenta de la Confederació d'Associacions de pares i mares d'alumnes de Balears. La darrera monografia correspon a Sebastià Verd, conegut periodista i analista de la nostra complexa realitat.

Aquest llibre està publicat en Català.
Com comprar aquest llibre:
- Enviar un e-mail a: info@gadeso.org.
- Posant el nom del llibre, el seu nom, la seva adreça completa i el seu número de telèfon.
- El preu del llibre es de 18,00 euros + despeses d´enviament.
- El llibre es farà arribar contra reembossament.
- Ens posarem en contacte amb vostè per informar-li de la data de lliurament.